benefits with being fit

Idag har jag ÄNTLIGEN varit och tränat. Skippade det igår kväll med då  jag 1: inte hade någon motivering 2: behövde få undan lite plugg. Men idag drog jag mitt första pass på 10 dagar, grymt skönt. 
 
Visst känner jag att jag tappat, både kondition och i muskler... men det borde gå snabbt att återhämta mig och inom en vecka bör det vara som vanligt. Förövrigt tycker jag det är helt otroligt vilken skillnad jag märker på mig själv när jag tränar respektive inte. 

Jag utan träning

Jag med träning

- lätt irriterad 

- trött

- väldigt sötsugen

- stressad på ett ångest- aktigt sätt           

- ganska deprimerande humör                                                               

- tåligare humör

- piggare

- stress som motiverar mig

- gladare

- nyttigare

 
Anledningar till detta är ju väldigt vetenskapligt bevisat. När man är aktiv skickar kroppen ut såkallade "måbra hormoner" som dopamin, serotonin och endorfiner. Dessa gör att vi blir gladare, får bättre självförtroende och självkänsla. Kroppen ökar även produktionen av hormoner som noradrenalin och serotonin, dem motverkar depression och ångest. 
Man blir även stresståligare om man kontinueligt är fysiskt aktiv då stressrelaterade hormoner som adrenalin och kortisol blir lägre under återhämtning/vila. 
När man tränar kontinueligt fungerar det även som anti-inflammatoriskt, och kan fungera som smärtlindrande. Det är även bra för diabetiker då studier visat på att det förbättrar insulinkänsligheten. Det sänker även HDL-kolestorolet och sänker blodtrycket vilket minskar chansen till t.ex hjärtinfark. 
Träning förbättrar även ämnesomsätningen, det stärker imunförsvaret, och är bra för minnet och inlärningsförmågan. 
 

Iakta att dessa är några av många saker som träning gör för oss. Varför inte träna är då frågan? 
 
När jag blir stor vill jag ha så optimal fysik som möjligt. Det är svårt att hinna med det nu då det inte fungerar att gå på exakta dieter, äta exakta stunder på dagen och träna därefter. Det finns helt enkelt för många saker runt omkring som man måste ta hänsyn till- alla kan inte alltid anpassa sig efter mig. Hoppas bara att jag kan hålla fast vid mina värderingar och göra så gott jag kan! 
 
PUSS
 
Kategori: hälsa, träning; Taggar: benefits, benpass, hälsa, träna, träning;
Siri:

Åååh bra skrivet!! Bra blogg. Xx

Svar: åh tack! :)
Elin

Ewwe:

Kika in på min blogg och va med i kvällens blogg tävling.. Så har du chansen att bli sedd av mina 300-600 läsare per dag

Elvirall-en frisyr och modeblogg:

Vilken fin och härlig blogg du har! Lust att göra ett bloglovin byte? :)

Svar: Absolut, om jag kommer på hur jag kommer in på min bloglovin -.-''
Elin

Kommentera inlägget här: