Träningsresa till Thailand

Nu var det ett tag sedan jag skrev och jag kom nyss på att jag inte ens förklart varför tidigare. Jag och min familj åkte den 18e december till Hua Hin i Thailand. I Thailand hade vi varit 5 gånger tidigare men denna gång blev helt annorlunda. Vi åkte dit med Springtime travel som arrangerar olika typer av träningsresor till många olika ställen.
 
Så den 18e december stod vi där på arlanda flygplats och kände nog alla en stark blandning av nervositet, förhoppning, förundran och förväntningar. Jag och min lillebror sprang runt och letade efter folk som såg hurtiga nog ut att tänka sig spendera 15 dagar med träning i Thailand och letade efter familjer med barn i våra åldrar, men när vi kom fram till Bangkok insåg man ganska snabbt att det inte bara skulle vara super-elit-idrotts-profiler.     Utan ett stort gäng med alla möjliga åldrar, dialekter, stilar och intressen.
 
 
 
 
Från Bangkok åkte vi buss i ca 5 timmar tills vi kom fram till hotellet och jag hade inte sovit på snart 35 timmar så ni som känner mig väl kan ju förstå vilket humör jag var på, men lyckades nog hålla inne det mesta... haha. När vi kom fram presenterades de olika coacherna och Görgen gick snabbt igenom ur en dag i princip skulle se ut. 
  • 07:45 löprunda på ca 5km/ stavgång ca 5km/ yoga på "plankan"
  • 08:30 styrka eller flex på "plankan" i 30 min
  • 12:00 vattengympa i poolen
  • 15:00 cirkelträning/ intervall flex/ styrka 1h
  • 16:00 dans på "plankan" med Tobias Karlsson
  • 17:00 löprunda på varierande distanser (intervaller/5km/8km/11km/16km) /stavgång -ll-
I början av ett veckan sprang jag på kanske lite för mycket, eller iaf betydligt mycket mer än vad jag är van vid, så jag fick riktigt ont i mina benhinnor vid "det främre smalbenet", så då vilade jag från löpningen i en dag och rullade sedan försiktigt vidare i ett mindre antal kilometer.
 
Veckan gick vidare med tre olika föredrag från tre väldigt speciella och insirerande människor som vi fick turen att ha som tränare. Först ut var Anna som pratade mycket om lyckan med att träna, olika sorters träning och hur den påvärkar oss. 
 
Sedan var det en av de mest speciella och färgglada personer jag någonsin träffat. Tobias Karlsson. Många känner nog igen honom som en utav de duktiga dansarna i Let's Dance. Han pratade om hur det var att vara kille och gilla att dansa i skolan, om alla de motgångar respektive framgångar som han fått uppleva och om glädjen han alltid känt för dansen, att underhålla folk samt resorna i hans liv. Det föredraget tror jag betydde så sjukt mycket för alla på campet. Jag var sinnesstört rörd och ville många gånger under hans föredrag bara gå upp och krama honom, tacka honom för insirationen, för hoppet, för skratten och för allt som man började tänka på under det. Han vet verkligen hur man pratar inte bara för folk utan till dem. 
 
Efter det föredraget trodde jag att det inte gick att toppa det, men det lyckades självklart nästa kandidat göra. Det tredje föredraget hölls av en kvinna som representerat Sverige i maraton i EM och Finnkampen, vunnit Stockholms tjejmilen och SPRUNGIT HEM IFRÅN PORTUGAL. Hon heter...*Trumvirvel*... Susanne Johansson! Hon pratade  om hennes resa hem från Portugal, om hur mycket hon lärde sig om sig själv och hur man ska ta hand om sig själv och detta med en humor och karisma som är svår att toppa. Innan föredraget var allt jag kunde tänka "Herregud, är hon galen!?". Efter föredraget var allt jag kunde tänka "waow, ja hon är verkligen galen, henne vill jag bli som". 
 
Dagarna rullade på och efter många löppass (sprang sammanlagt minst 70km), ett danspass med Tobias (ångar att jag inte dansade mer...), styrke pass, fester och utflykter blev det dags att åka hem. Men jag hoppas att det inte var sista gången jag åkte på en sånhär resa. Det var för mig sjukt kul att känna av den där familjära gruppkänslan och sammanhörigheten man får med personer som man spenderr så mycket tid med och även fast jag jag inte vann tävlingen den näst sista dageb hoppas jag att vi ses igen! 
 
Tack till alla inspiratörer, underbara människor, coacher och inte minst min underbara familj! Detta var helt klart en av de bästa resor jag gjort, och vi hade verkligen tur med vädret!
 
 
 
 
 
Kategori: hälsa, träning; Taggar: fitness, hälsa, jul, mat, resa, thailand, workout;
Kommentera inlägget här: