Är det viktigt för mig?

Skriver detta inlägg för att jag tycker att man ofta glömmer bort att tänka på vad man själv vill tycka, säga och göra p.g.a andras åsikter och intressen. Man målar helt enkelt först upp en bild på ens egens ideal som sedan allt för lätt raseras och byggs om p.g.a vad andra tycker. Jag kan ju inte tala om vad ni har kännt och tyckt under de åren ni har kännt och tyckt, men mina idéer har ofta ändrats när någons starka åsikter slår emot mig. Jag har allt för lätt kunnat hålla med dem och tänkt att "om jag tänker likadant som hen så kommer det gå mycket bättre för mig". Det har lixom helt enkelt varit mycket säkrare, och jar har ju då också lyckats ta mig genom livet so far utan några större konflikter, har aldrig blivit mobbad eller varit utanför; ja ni förstår. Men förutom det, vad har jag vunnit?
 
Hade jag inte haft min simning och mina vänner där som hjälpt mig att forma mig till att vara en egen individ hade jag nog blivit precis som alla andra, men nu vet jag att jag inte vill vara sån. Jag vet att jag vill se ut på ett visst sätt, prata på ett visst sätt eller vara på ett visst sätt. Jag vill värdesätta min egna hälsa, min smak och mina vänner. Inte leva för att andra ska vara tillfredställda med mig, eller ha tusen vänner som egentligen inte betyder så mycket- bara för att ha mest vänner.
Men jo, visst kan jag anpassa mig beroende vart jag är och vem jag pratar med, men jag ändrar inte mina värderingar, och det är dem som jag håller närmast mitt hjärta- och det vet jag nu. 
 
Jag tror kanske inte att många skulle beskriva mig som den mest färgstarka personen, även om jag gärna skulle vilja vara en sån, jag ser upp till sånna individer. Några exempel jag har där är min vän Linda Härmat, bloggaren Alexandra Bring, min gamla klasskompis Nicki oh många av mina nära vänner från just simningen. Observera att jag inte vill vara just DEM, utan kunna utrycka mig lika färgstarkt som DEM, jag vill att det ska synas på mig att jag är annorlunda och har mina egna värderingar, och någon dag så hoppas jag på att jag blir en sån person som inte bara kan hålla sig fast vid sina egna åsikter (alltså inte ändra dem) utan också kunna stå upp för dem.
 
Ja, det var nog det jag ville få sagt med detta- förhoppningsvis inte så otydliga- inlägg. 
 
PUSS
 
Kategori: hälsa Taggar: ego, tankar, träning;
Kommentera inlägget här: