TeknikTänk

Jag har under senaste tiden tränat (när jag inte har varit sjuk) på min teknik i främst på knäböj, marklyft och militärpress- och så jag har ju börjat filma (bl.a de filmerna som finns i mitt tidigare inlägg). 
Men jag tränar mest på tekniken så mycket för att kunna utvecklas och lyfta mer- utan skador- för min teknik är egentligen inte jätte dålig- men man ser att det inte är många som tänker på tekniken eller har tanken på att de kan skada sig när de lastar på så mycket de orkar på stången. 
 
Korrekta marklyft:
Marklyft är en basövning inom styrketräning- vilket är anledningen till att så många gör den- även om de inte gör rätt. Man ser ofta folk som sätter på antingen ingen vikt alls eller så mycket att de knappt orkar flytta på stången. Det korrekta marklyftet består i teorin av att lyfta stången med raka armar från golvet
 Från start (när stången är på marken) så ska som ni ser på bilden till vänser formas en triangel mellan den raka armen och börningen i höften. Ländryggen (som sitter längst ner på ryggen) ska under lyftet svankas lätt. Knäna ska aldrig komma över stången. Lyftet ska vara en rörelse till STOP när du står rakt upp. Du gör sedan samma rörelse ner tills STOP i marken. 
 
Korrekta knäböj: 
Knäböj är även det en basövning. Man kommer olika lågnt ner beroende på rörlighet och styrka. Det viktigaste är att orka hålla ryggen rak, blicken fram och rätt avstånd mellan fötterna (lite bredare än höftbrett) Knäna ska aldrig vara innanför föterna. Hittade en väldigt bra video där de beskriver exakt vad folk ofta gör fel- och hur ett perfekt knäböj ska se ut- så om du känner dig osäker är mitt tips att kolla någa på den videon! 
 
Hoppas ni förstod mina halvt småskumma förklaringar och att de var till möjligtvis en liten hjälp. 
Det som kan hända om man gör fel är speciellt om du lastar på massa vikter. Det kan leda till knäskador, slitage, muskelbristningar och ont i kroppen (på ett dåligt sätt). 
 
Hoppas ni tänker på hur mycket ni lastar på och tänker på tekniken i förstahand! Ha en bra dag!
PUSS
Kommentera inlägget här: