Livsprofil

Namn: Elin Talback

Ålder: 17 år

Längd: 170cm

Vikt: 75kg

Kroppsfett: 25%

Sport: innan gymnasiet var jag elit simmerska

Antal träningar/vecka: tränar för tillfället 6-8 ggr/vecka

Mediciner: symbicort forte och andra luftrörsvidgande mediciner som jag nu bara tar vid behov

Vad är ditt mål?

  • kortsiktigt mål är att springa 10km på under 50 min. Det målet ska jag nå under dessa 10 veckor. Idag springer jag milen på strax över 60 min.

  • Innan augusti 2014 vill jag ha minskat i fett procent. Mitt nuvarande procent är ca 25%, målet är ca 17%.

  • Innan 2016 ska jag ha börjat delta i crossfit tävlingar, vilket först innebär att jag måste börja med sporten, lära mig alla dess olika grenar, regler samt att stå och gå på händer.

Varför har du just valt de målen?

Min största motivering och drivkraft är att jag älskar att utmana mig själv- vilket jag vet att alla dessa mål kommer att göra.

  • Jag har valt att kunna springa milen under 50 min för att jag under den senaste tiden har spenderat alldeles för mycket tid på gymmet och vikterna. Och i och med att jag egentligen inte alls gillar att springa så blir det helt plötsligt mycket roligare om jag gör det till en tävling mot mig själv. Men jag vet också att jag behöver springa för att min astma ska bli bättre och det kommer göra min kondition bättre!

  • För att gå ner i fett procent behöver jag möta min största utmaning; att sköta min kost. Jag har ett väldigt exakt kostschema som kommer leda mig till att uppnå mitt mål- om jag inte fuskar. Anledningen till att jag vill göra det här är för att ingen tror att jag kan lyckas, ibland inte ens jag själv, så det är verkligen en utmaning!

  • Crossfit är utmaningens utmaningar. Det är sporten som kräver den mest ultimata konditionen och fysiken hos en tjej/kille. Du måste vara snabb, smidig, stark och ha en jävla vinnarskalle för att lyckas. Jag tror att om jag skulle klara det och allt vad den innebär så skulle jag klara det mesta. Det är även en sport som tilltalar mig väldigt mycket och folk som håller på med den inspirerar mig varje dag, jag skulle också vilja vara en sådan person.

Som man kan se så hänger mina mål ihop med varann på ett eller annat sätt. Utan konditionen och löpningen så kan jag inte lika lätt minska i kroppsfett, en kropp med mindre kroppsfett är ofta snabbare och smidigare vilket hjälper till med den fysiken som krävs för att hålla på med crossfit.

Vad är det konkret du ska göra under dessa 10 veckor?

  • Jag ska springa 2-3 gånger i veckan då jag varannan vecka ska springa milen för att se hur nära jag är mitt mål.

  • Jag ska gymma 5 gånger i veckan och bygga vidare på min muskelmassa/se till så att jag inte tappar styrka. Men jag ska ändra i den träningen och köra mer sets samt reps för att bli mer uthållig.

  • Jag ska hålla mig till mitt noga uträknade kostschema som jag räknat ut efter mina mål och min egna fysik.
Ville bara medela mig av hur min idrotts läxa som jag ska hålla under en 10 veckors period! Vill visa på hur viktigt det är med mål... känns som jag hakar upp mig lite, men jag tar gärna kritik!
 
PUSS
Kategori: hälsa, kost; Taggar: motivering, mål, träning;
Kommentera inlägget här: