Cerfificate of Health

Igår kväll gjorde jag en ändring i mitt liv igen, ska börja ta mina astma mediciner som jag tog när jag simmade. Jag har kommit fram till att även fast jag inte lider av dirrekt andnöd så behöver jag nog ta dem för att hålla mig frisk. Kommer inte ta dem i samma mängd, men lika gånger om dagen: morgon, lunch, innan träning och kväll. 
 
För dig som har lite koll på astma och vad medicinerna innebär och heter så tar jag dem såhär
  • •Morgon: Symbicort forte 9mikrogram (den starkaste som finns) 1 inhalation + Nasonex 50 mikrogram 2 spray i varje näsborre + Montelukast Sandoz 10 mg
  • •Lunch: Symbicort forte 9 mikrogram 1 inhalation 
  • •Innan träning: Bricanyl turbuhaler 0.5 mg 1-4 doser
  • Kväll: Se morgon dosering

Förhoppningsvis kommer detta göra mig frisk snabbare och så att jag inte blir sjuk lika ofta- för nu är jag förkyld hela tiden precis som när jag simmade. Det får mig bara att känna mig värdelös; som om det svåraste och jobbigaste beslutet jag tagit inte spelade någon roll. Det beslut som jag tog för att kunna vara i skolan, träna, må bra, och för att slippa känna mig som en förlorare. 
    Nu missar jag skolan, kan ej träna, mår absolut inte bra och har inget att känna mig speciellt duktig på- vilket suger om man är en tävlingsmänniska. 
 
Men nu ska jag alltså ta dessa mediciner under en pröv-period och hoppas på det bästa! Håller tummarna! 
Jag ska gå till sjukhuset nu för att ta sprutor, vägas och svara på frågor om min hälsa- så att jag får åka till USA. Pratade med mamma om det igår... och det finns ju en chans att jag hamnar i någon varm delstat, alltså en chans till utomhus bassänger... alltså en chans att jag skulle kunna simma! It's a long shot, men i alla fall något man kan hoppas på! 
 
Ha en bra dag,
PUSS
 Bilden kommer från morgonens power walk på 6km
Kategori: hälsa Taggar: astma, häsla, simning, sjuk, sport, sverige, usa;
Kommentera inlägget här: