Ben pass och protein bars

Godkväll! Idag har vart en ganska bra dag. Efter skolan vilade jag och åkte sedan och jobbade i en timme, efter det blev det ett ben pass! Som sagt ska jag börja notera vikterna jag tar bättre, så det gjorde jag! Såhär såg passet ut:
 • 20 min crosstrainer+ 10 min axel rehab med slang
 • 2x10 frivändningar 20kg 
 • 5x5 frivändningar 30kg
 • 5x10 raka marklyft 50kg
 • 3x10 utfall/ben 20kg
 • 6x10 sumo squats 16kg
 • 15 min rörlighet och rehab
Känns rätt så klen att bara orka 30kg i frivändningar men målet där blir att orka komma runt 45kg i slutet av januari. Utfallen gör jag orta bara för att det är bra för mina knän och har därför aldrig riktigt lagt på vikt, men borde helt klart klara 30 kg i januari.
 
När jag kom hem från gymmet fick jag mina nya träningsshorts inför Thailands resan, yeey, och så fick jag pannkakor...inte det bästa, men ändå mättande om man äter dem med keso! :D (och så jävla gott, så orkade inte klaga eller laga något annat). Shortsen var i vilket fall från stromberg, och kan vara de kortaste shorts jag haft...vilket säger att de var rätt så små, men de var väldigt sköna, och vi ska ju faktiska vara i Thailand.
 
Efter jag hade ätit började jag göra mina protein bars, då vi inte hade kokos eller kvarg igår... tror de blev ganska bra, men det optimala hade ju varit om jag gjort dem på protein pulver istället för mitt improviserade recept. Men de blev i alla fall fina! 
 
Nu ska jag nog kolla ett avsnitt av Greys Anatomy och sedan sova
 
PUSS
 
(En liten bild på en grym kropp så här på kvällskvisten... inspirerande)
 

Lång dag

Idag gick jag upp tidigt och gjorde mig i ordning för skolan som började klockan 08:00. Vi hade ne föreläsning i Sickla hos Intrum Justitia om att vi ska ta hand om våra pengar på ett rimligt sätt- tyckte det faktiskt var ganska intressant, och verkligen något som var som en liten väckar klocka för mig som inte alls kan hålla reda på mina pengar. 
 
Min nya kunskap firade jag med att köpa en Body Science shaker. Hehe. Men den är faktiskt en väldigt smart shaker som jag kan ha återhämtningsmål osv i. Plus att den är rosa!
 
Efter att vi hade haft idrott- då vi diskuterade stress och lekte lekar- så gick jag ner på gymmet och körde ett helt jävla ok rygg pass! 
Men måste bara säga att vissa människor måste lära sig att bete sig på gymmet asså. Ta undan efter er, tack. Torka maskiner efter er, tack. Det är bara common sense och borde inte vara så jävla svårt. 
 
Men nu har det gått ett tag sedan min rygg skada och jag måste börja skriva ner vilka vikter jag tar och öka, bland det bästa jag vet är att se utveckling! 
 
När jag äntligen kom hem så lagade jag och mamma mat! Det blev kalkon filé, bulgur, champion, morötter, gurka, tomat och turkisk yoghurt smaksatt med curry. Mycket gott! 
Är även lite stolt över mig själv som hållt mig til mitt mat schema sedan i måndags. Tycker att det funkar riktigt bra, är aldrig riktigt hungrig och jag känner mig ändå ganska pigg och fokuserad! 
Imorgon hade jag tänkt att försöka ta en bra spring tur ute i skogen (så be till gud om bra väder imorgon) och sedan köra ett bra rehab pass. 
Och nu hade jag tänkt att baka lite proteinbars, haha. Får se hur det går!
 
"Failure: it can destroy you or it can make you so freaking mad that you work even harder to become the winner that you know that you are"
 
 
 
 
Kategori: hälsa Taggar: fitness, food, gym, hälsa, kost, träning;

Hej deff period

Har fått mycket motfrågor om varför jag vill deffa. Är det för att jag tycker jag är fet? Nej, inte riktigt. Jag gör det för att jag behöver det för att uppnå mitt mål, vilket jag tidigare idag skrev var 15% kroppsfett. Jag har inte tidigare gjort någon kroppsfett uträkning, men skulle uppskatta att jag ligger på ca 25% i dags läget.
 
Jag skulle inte heller kalla mig särskillt kunnig inom ämnet att deffa, men jag har frågat runt och kollat med mina gamla tränare, erfarenheter, och såklart googlat. HAHA. 
Mitt basala energiintag är 1542 kolhydrater per dag, och jag ska äta 1660 kalorier per dag uppdelade i sju mål om dagen. 
 
Ungefär såhär kommer det att se ut. Det är inte perfekt än, men det kommer nog ta sin lilla tid att framställa och värkställa ett perfekt deff-schema.


 • Frukost                  

Havregryns gröt

3 msk lingonsylt                               

0,5 dl mjölk

 

178 kcal

2,6 gram fett

33,97 gram kolhydrater

6,07 gram protein


 

 

 • Mellanmål #1

Müsli bar

200 kcal

2 gram fett

50 gram kolhydrater

8 gram protein


 

 • Lunch

Kyckling/ceasarsallad

314 kcal

23,7 gram

1,92 gram

22,19 gram


 

 • Mellanmål #2

Banan

105 kcal

0,39 gram

26,95 gram

1,29 gram


 

 • Under träning

Celsius eller vatten

 
 • Återhämtning

80 gram kvarg

6 st mandlar

3 tsk koncentrerad saft

92 kcal

4 gram fett

3,72 gram kolhydrater

10 gram protein


 

 • Middag

100 gram kött/kyckling

40 gram pasta/bulgur/ris/potatis

3 dl mjölk

100 gram grönsaker

335 kcal

8,26 gram fett

32,44 gram kolhydrater

36,01 gram protein 


 


Det här har jag alltså gjort utifrån mig själv och varierar från person till person. 
Anledningen till att jag lägger ner så mycket tid på det här är helt enkelt för att jag tycker det är kul. Nästan lika roligt som att träna. Absolut något som jag skulle kunna jobba med i framtiden!
 
Nyckeln till att jag ska lyckas blir dock inte att ta mig till gymmet eller att äta en stabil frukost. Det blir utmaningen att hålla mig borta från sockret. Min ända svaghet, haha. Food is heaven.
 
-PUSS, nu ska jag dra till gymmet och köra ett bra axel och arm pass hade jag tänkt! 
 
 
 
Kategori: hälsa, kost; Taggar: deff, hälsa, kost, mat, träning;